Kreće prinudna naplata poreza

Bez autora
May 23 2013

Poreska uprava krenuće u prinudnu naplatu poreskih dugova od preduzeća koja rade, a ne izmiruju obaveze prema državi. Ko bude mogao da plati platiće, ko ne plati ići će u stečaj. Od 1. aprila, kada je istekao rok za otpis zateznih kamata, počeli su s prinudnom naplatom.Neki obveznici to već osećaju, jer se ide i na blokade računa. Očekuju se ozbiljniji rezultati u naplati zaostalih dugova do kraja godine.

Kreće prinudna naplata porezaPoreska uprava krenuće u prinudnu naplatu poreskih dugova od preduzeća koja rade, a ne izmiruju obaveze prema državi.

Ko bude mogao da plati platiće, ko ne plati ići će u stečaj.

Od 1. aprila, kada je istekao rok za otpis zateznih kamata, počeli su s prinudnom naplatom. Neki obveznici to već osećaju, jer se ide i na blokade računa. Očekuju se ozbiljniji rezultati  u naplati zaostalih dugova do kraja godine.

Pad prihoda je u apsolutnom iznosu veći nego prošle godine u istom periodu, ali uz veće poreske stope. Glavni razlog je recesija u svim državama se pojavljuju isti problemi i formiraju grupe za borbu protiv sive ekonomije.

Na spisku najvećih poreskih dužnika, sa dugovima iznad 100 miliona dinara, nalazi se 59 aktivnih firmi. Među njima se nalazi desetak onih u čijoj se vlasničkoj strukturi nalazi država.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik